Tukkimallit

Alla on lueteltu Boydsin tarjoamat eri tukkimallit ja niiden tärkeimmät erot ja ominaisuudet. Useimpia tukkimalleja on saatavana sekä täysin valmiiksi viimeisteltynä (Finished), ilman pintakäsittelyä (Unfinished) tai ilman mitään upotuksia aseen raudoille (Uninlet).

Agility

agility-shady-camo

Boyds Agility on aivan uusi tukkimalli, joka yhdistää perinteisen muotoilun moderneihin ominaisuuksiin. Agilityn hieman normaalia jyrkempi pistoolikahva toimii sekä vapaalta kädeltä että tuelta ammuttaessa. Perälevyn pituus on säädettävissä (vetopituus 315 – 355 mm).

Tukissa on korotettu poskipakka, ja se soveltuu sekä vasemmalta että oikealta puolelta ampuville.

At-One

boyds_atone

Uutuusmalli At-One on sekä radalle että metsälle soveltuva modulaarinen tukkimalli, jossa on vakiona sekä säädettävä poskipakka että pituussäädettävä perälevy. Säädöt muuttuvat hetkessä painonappilukituksen ansiosta, työkaluja ei tarvita. Tukissa on normaalien hihnalenkin kiinnitysnuppien lisäksi yksi painonappimallinen pikahihnalenkki, joka voidaan kiinnittää kummallekin puolelle perää.

Etutukin ja pistoolikahvan synteettinen osa on vaihdettavissa: lisävarusteena saatavana pystympi Target-mallinen pistoolikahva, leveämpi etutukki ja pitempi perän säätöosa. Vakiovarustuksella vetopituus säädettävissä välillä 12,5″ – 14″ (n. 315 – 355 mm). Tukin paino noin 1,3 kg (vaihtelee aseen mallin mukaan).

At-One Thumbhole

at-one-th-blaze

Peukalonreikäversio At-One -tukista. Samat säädöt ja vaihtoehdot, lukuunottamatta pistoolikahvaa (ei vaihdettavia levyjä) ja kyljen pikahihnalenkkiä.

Spike Camp

spikecamp_sin

Ambi-mallinen, kummaltakin puolelta ampuvalle sopiva pelkistetty peukalonreikämalli. Laadukas laminaattitukki ilman ylimääräisiä kotkotuksia erittäin edulliseen hintaan. Tukin vetopituus on hieman muita malleja lyhyempi.

Featherweight Thumbhole

boyds_featherweight_thumbhole

Käyttäjäpalautteen perusteella suunniteltu peukalonreikätukki. Suuri, suora tukin harja on optimoitu kiikarikäyttöön ja vähentää rekyyli-iskua poskelle. Peukalonreikä tarjoaa tukevan otteen ja jakaa osaltaan rekyyliä.

Etutukki on suunniteltu normaalille piippuprofiilille. Paksuille piipuille suosittelemme Varmint Thumbhole -mallia, jonka etutukki on yläpinnaltaan leveämpi. Jäähdytysaukot vähentävät piipun kuumenemista.

Saatavana myös vasenkätisenä. Valmiiksi upotetuissa tukeissa on asennettuna kolme hihnalenkin kiinnikettä, edessä kaksi esimerkiksi bipodin kiinnittämiseen hihnan lisäksi.

Varmint Thumbhole

boyds_varmint_thumbhole

Muotoilultaan muuten kuin Featherweight Thumbhole, mutta yläreunaltaan leveämpään etutukkiin on tarjolla myös leveämpi piippu-ura paksupiippuisille aseille. Piippu-uraa voidaan avartaa aina 32 mm (1-1/4″) paksuisille piipuille.

Alla olevassa kuvassa vierekkäin Featherweight Thumbhole (vasemmalla) ja Varmint Thumbhole (oikealla) – kummatkin normaalilla piippu-uralla.

boyds_varmint_vs_featherwei

Classic

boyds_classic

Nimensä mukaisesti perinteinen tukkimalli. Solakka pistoolikahva on selkeä, mutta ei ulotu liian alas. Piipun suuntainen tukin harja helpottaa kiikaritähtäimen käyttöä ja suoruutensa ansiosta vähentää rekyyli-iskua poskeen. Perän sivussa on sulavalinjainen poskipakka.

Etutukki on poikkileikkaukseltaan litteä/soikea. Tukissa on poikittaiset tukiruuvit lisäämässä lujuutta ja valmiiksi työstetyissä tukeissa myös hihnalenkin kiinnikkeet.

Saatavana myös vasenkätisenä.

Platinum

boyds_platinum

Platinum on muotoilultaan hyvin samankaltainen kuin Classic, mutta poikkileikkaukseltaan pyöreä etutukki on mahdollista tilata myös ympärimenevillä karhennuksilla.

Prairie Hunter

boyds_prairie_hunter

Tässä tukkimallissa on Monte Carlo -tyyppinen perä, jota on hieman korotettu piippulinjan suuntaiseksi helpottamaan kiikarikäyttöä. Tukin harjan edessä on muotoillut syvennykset, jotta rekyyli ei lyö peukaloa ampujan nenään. Sulavalinjainen poskipakka parantaa istuvuutta.

Kevyellä kämmenpahkalla varustettu solakka pistoolikahva antaa tukevan otteen. Kädenmukainen etutukki on poikkileikkaukseltaan soikea.

Tukissa on poikittaiset tukiruuvit lisäämässä lujuutta.

Saatavana myös vasenkätisenä.

Heritage

boyds_heritage

Heritage on muotoilultaan hyvin samankaltainen kuin Prairie Hunter, mutta poikkileikkaukseltaan pyöreä etutukki on mahdollista tilata myös ympärimenevillä karhennuksilla.

Pro Varmint

boyds_pro_varmint

Tämä tukkimalli on suunniteltu erityisesti rata-ammuntaan. Leveä etutukki istuu hyvin hiekkapussin päälle, mutta soveltuu myös käsivaralta ampumiseen.  Perän alla oleva kolo käy niin tukikädelle kuin hiekkapussillekin. Monte Carlo -tyyppinen tukin harjan muotoilu soveltuu suuremmillekin kiikaritähtäimille. Melko pystyssä pistoolikahvassa on kevyt kämmenpahka molemmin puolin.

Tukki soveltuu sekä vasen- että oikeakätisille.

Vakioviimeistelynä on musta karhennettu tekstuuri – muita värejä saatavana custom-optioina.

Rimfire Thumbhole

boyds_rimfire_thumbhole

Erityisesti pienoiskivääreille suunniteltu peukalonreikätukki, jonka suora ja piipun suuntainen perän harja soveltuu hyvin kiikarikäyttöön. Pistoolikahvaan on muotoiltu kevyt kämmenpahka parantamaan otetta. Soikea etutukki antaa hyvän otteen. Tukissa on tilaa piippukanavan avartamiseen aina 25 mm (1″) paksuisille piipuille asti.

Rimfire Varmint Thumbhole

boyds_rimfire_varmint_thumbhole

Muotoilultaan samankaltainen kuin Rimfire Thumbhole, mutta leveämmällä etutukilla, joka soveltuu hyvin myös hiekkapussilta ammuntaan. Etutukissa on jäähdytysaukot vähentämässä piipun kuumenemista. Piippukanava on avarrettavissa 1″ saakka.

Tukissa on valmiina kolme hihnalenkin kiinnikettä, kaksi edessä.

Rimfire Hunter

boyds_rimfire_hunter

Yleiskäyttöinen, kummaltakin puolelta ampuville soveltuva tukki. Tukissa on Monte Carlo -tyyppinen perä, jota on hieman korotettu piippulinjan suuntaiseksi helpottamaan kiikarikäyttöä. Tukin harjan edessä on muotoillut syvennykset, joihin peukalo mukavasti istuu.

Kevyellä kämmenpahkalla varustettu solakka pistoolikahva antaa tukevan otteen. Kädenmukainen etutukki on poikkileikkaukseltaan soikea. Piippukanava on avarrettavissa 1″ saakka.

Tukissa on valmiina kolme hihnalenkin kiinnikettä, kaksi edessä.

Barracuda

boyds_barracuda

Alun perin pienoiskivääreille suunniteltua skeleton-tyyppistä Barracuda-tukkia valmistetaan nykyään myös monille kivääreille sovitettuna.

Kevyt rakenne, jossa on käteen sopiva peukalonreikä ja pistoolikahva. Soveltuu ainoastaan oikeakätisille. Ilmava piippukanava antaa piipun värähdellä vapaasti ja vähentää sen kuumenemista.

SS Evolution

boyds_ss_evolution

Sekä vasen- että oikeakätisille soveltuva peukalonreikätukki. Futuristisesta ulkonäöstään huolimatta SS Evolution on suunniteltu toiminnallisuus edellä. Pistoolikahvan kulma antaa luonnollisen otteen, ja molemminpuolinen kämmenpahka varmistaa mukavuuden.

Etutukki on kokonaisuudessaan etäällä piipusta, joten tukki sopii kaikille piippuprofiileille.

Blaster

boyds_blaster

Erityisesti pienoiskiväärisiluettiin suunniteltu ennakkoluuloton tukkimalli. Kiikarikäyttöön soveltuva korkea perän harja, käteensopivat pistoolikahva ja etutukki.

Saatavana Ruger 10/22:een, 10/22 Magnumiin ja ilman upotuksia (uninlet).

American Plainsman

boyds_ap

Kaksiosainen tukki erityisesti pumppuhaulikoihin.

Vakiota korkeampi ja piipun suuntainen tukin harja vähentää rekyylin aiheuttamaa iskua poskelle ja helpottaa jyvälle saantia niin radalla kuin metsälläkin. Madallettu perän yläosa ja hyvin suunniteltu perälevyn kulma pienentää piipun hyppäystä ja helpottaa hallitsemaan raskaimpia laukauksia. Tukissa on vakiona Pachmayr Decelerator -perälevy vähentämässä rekyyli-iskua.

Selkeä pistoolikahva auttaa pitämään peukalon nenän edessä ja helpottaa pikalaukauksia sekä aseen nostoa. Etutukki on uurrettu ja muotoiltu hyvää otetta ajatellen.

Sterling Thumbhole

boyds_sterling_thumbhole

Kaksiosainen peukalonreikätukki haulikkoon. 19 mm paksu kuminen perälevy.

Military

boyds_military

Amerikkalaisesta pähkinäpuusta valmistettu, yksityiskohtia myöten autenttinen tukki on saatavana joihinkin sotilasaseisiin. Öljytty.

Field Design

boyds_fielddesign

Tämä kaksiosainen tukki on saatavana joihinkin perinteikkäisiin aseisiin. Alkuperäisen henkinen muotoilu, pintakäsittely öljytty.

Joihinkin aseisiin on saatavana vain takatukki. Puun kuvio saattaa olla etu- ja takatukissa hieman erilainen.

© Copyright Eräliike Riistamaa Oy