Tukin personointi

Kun olet löytänyt aseeseesi tarjolla olevien Boyds-tukkien joukosta haluamasi tukkimallin, tukin perushintaan on yleensä valittavissa 1-3 eri väriä. Mikäli nämä värit eivät miellytä tai haluat tukkiisi erikoisominaisuuksia, on mahdollista tilata custom-tukki.

Tarjolla on lukuisia personointivaihtoehtoja, joiden saatavuus voi vaihdella tukkimallin mukaan. Näitä kaikkia tai niiden hintoja ei voida listata tässä, vaan ne pitää itse kokeilla Boydsin nettisivuilla, jotka laskevat samalla tukin kokonaishinnan. Osiot kannattaa käydä läpi järjestyksessä vasemmalta oikealle, jolloin et turhaan näe valintoja, jotka eivät lopullisessa tukissa ole mahdollisia.

Puu ja väri (Custom Wood)

https://www.boydsgunstocks.com/gallery#colors

Tässä osiossa valitaan laminaattipuun väri ja pintakäsittely. Joissakin tukeissa tarjolla on myös pähkinäpuu useana eri lajikkeena ja laatutasona, sekä vaahtera.

Alla näkyvistä väreistä Forest Camo, Nutmeg ja Pepper ovat useimmissa tukeissa vakiovärejä, joiden valinta ei nosta hintaa.

boyds_varit_1

boyds_varit_2

boyds_varit_3

boyds_varit_4

Ripple Laminate -värit

Joitakin värejä on saatavana myös Ripple-versiona. Näissä raakalaminaatti on valmistettaessa taivutettu aaltoilevaksi ja tukin pintaan syntyy elävämpi kuvio kuin suorasta laminaatista. Alla At-One, värinä Zombie Hunter Ripple:

boyds_zombie_ripple

Pintakäsittely (Custom Finish)

Laminaatin normaali pintakäsittely on puolihimmeä uretaanilakkaus (Standard Satin Finish). Lisähintaan saatavana on korkeakiiltoinen lakkaus (90 Degree Finish “High Shine”). Korkeakiiltoisissa tukeissa myös värit tulevat hieman syvempinä esiin.

On mahdollista valita tukki myös ilman pintakäsittelyä (Unfinished) – tähän ei voida enää valita laserkaiverruksia.

Pilaripetaus (Pillar Bedding)

pilarit

Joihinkin ase- ja tukkiyhdistelmiin on saatavana pilaripetaus. Tällöin etu- tai takaruuvin – tai molempien – kiinnityskohtiin upotetaan metallinen putki, jonka ansiosta rautojen kiinnitys tukkiin on vakaampi.

Vetopituus (Custom Length of Pull)

Tukin vetopituus. Vakiopituus mainitaan kohdassa “standard”: kivääritukeilla yleensä 13-3/4″ eli 350 mm. Vetopituuden määrittely saattaa samalla rajata tarjolla olevien perälevyjen valikoimaa.

Vetopituuden määrittämisestä voit lukea lisää omalta sivultaan.

Perälevyt (Custom Pad)

Tukkeihin on valittavana useita eri perälevyä. Vakioperälevy on yleensä 1/2″ paksuinen musta umpikuminen perälevy Boyds-logolla. Aiemmin valittu vetopituus saattaa rajata perälevyvalikoimaa.

Vakioperälevy on pinnaltaan nahkamainen ja napakka, eikä juuri jousta.

Perälevyn paksuus kuuluu mukaan määriteltyyn vetopituuteen, eli perälevyn vaihtaminen ei muuta lopullisen tukin pituutta.

boyds_peralevyt

Etutukin kärki (Custom Tip)

boyds_tippi

Perinteiseen tukkityyliin kuuluu usein eri puusta tehty etutukin kärki. Myös Boyds-tukkeihin voi halutessaan sellaisen tilata. Valittavana on pähkinäpuu, bubinga (afrikkalainen ruusupuu) tai musta polymeeri, joko kohtisuoralla tai perinteisellä viistolla liitoksella.

Pistoolikahvan pää (Custom Grip)

boyds_kahvanpaat

Myös pistoolikahvan pään voi personoida.

Säädettävä poskipakka (Adjustable Comb)

Moniin tukkimalleihin on saatavana korkeussäädettävä poskipakka. Tätä voimme suositella erityisesti suurikokoisten kiikareiden käyttäjille.

boyds_poskipakka_up

Poskipakan mekanismi on valmistettu alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä, ja se voidaan säätää tukin harjan tasosta aina puoli tuumaa (n. 13 mm) ylemmäs. Säädön lukitus tapahtuu kahdella upotetulla kuusiokoloruuvilla poskipakan päältä.

boyds_poskipakka_down

Ala-asentoon säädetty poskipakka on varsin huomaamaton eikä haittaa käyttöä, joten sen voi mainiosti tilata myös vastaisen varalle. Kuvan tukin väri on Coyote korkeakiiltoviimeistelyllä.

Laserkaiverrukset (Laser Basic)

Valittavana on joitakin kaiverruksia, jotka tehdään laserkaiverrusmenetelmällä tukin kylkiin lukkorungon kohdalle. Valittavana on erilaisia kuvioita sekä esimerkiksi nimikirjaimet usealla eri kirjasintyypillä.

Laserkarhennukset (Laser Classic)

Tukkiin on mahdollista tilata erilaisia karhennuksia. Valittavana on sekä karhennusten muoto / ääriviivat (Panel) että ääriviivojen sisälle tehtävän karhennuksen tyyppi (Texture). Valittavissa olevat karhennusten muodot vaihtelevat tukkimallin mukaan. Nämäkin tehdään tukkeihin lasermenetelmällä.

Karhennustyypit (Texture):

  • Pistekarhennus (Stippling): täällä usein ratatukeissa nähty “hiekkapaperimainen” karhennus
  • Ruutukarhennus (Checkering): perinteinen kahdessa eri kulmassa kulkevien urien muodostama salmiakkiruudukko
  • Skip Line: ruutukarhennus, jossa on tasaisin välein “jätetty ura väliin”, jolloin kuvioon syntyy lisäksi harvempi ruudukko
  • Suomukuvio (Scale): kalansuomuja tai paanukattoa muistuttava karhennus

Karhennusmuodot (Panel):

Tukkimallista riippuen etutukin karhennus on joko alakautta ympäri kiertävä (Full wrap)  tai vain sivuilla / alapinnassa (Panel engraving). Vaihtoehtoja on lukuisa määrä – suosittelemme tutustumaan niihin Boydsin omalla sivulla:

https://www.boydsgunstocks.com/gallery#etching

Alla esimerkkinä ranskanliljamuoto (Fleur d’Lis) ruutukarhennuksella.

boyds_liljat

© Copyright Eräliike Riistamaa Oy